Amennyiben úgy érzi, hogy

akkor beszélgethetünk ezekről a saját otthonában.

Irjon a frankzsuzsi@gmail.com-ra, vagy telefonáljon: 30/236-9656, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Módszerek

Pszichológiai tanácsadás

A pszichológus biztonságos, elfogadó, empatikus légkörben segít a kliensnek abban, hogy a konfliktusos helyzetet, elakadását feldolgozza. Új nézőpontot kaphat az érzelmei tisztázásához a helyzet reálisabb értékeléséhez. A tanácsadás eredményeképpen bővül az önismerete, belső erőforrásait aktivizálni tudja és könnyebben meg tud küzdeni a problémáival.
A második, harmadik ülés után meghatározzuk a terápia célját, megbeszéljük a várható ülések számát és a terápia kereteit.

KIP-módszer

Relaxált állapotban meghatározott képeket, szimbólumokat képzeltetünk el a klienssel, amelyeket együtt elemzünk, alakítunk.
Ez a módszer alkalmas a nehezen kommunikáló kliensek megnyitására, mélyen elfojtott traumák megdolgozására
A KIP egyik fókusza az én önszabályozó tendenciáinak a serkentése, és ezáltal "a lélek öngyógyító erejének" a mozgósítása. A kliensek sokszor AHA élményként élnek át felismeréseket a képekben, amelyek a későbbiekben segítenek változtatni berögződött gondolatköröket, rossz szokásokat,
A KIP során a terápiás munka nem tudatos szinten, nem az értelem segítségével zajlik, hanem a tudattalan által megjelenített képi világban.

Autogén tréning-relaxáció

Életünk során lelki feszültségek keletkeznek bennünk, melyek áttevődnek az izomzatra. A modern élet kihívásai az éber feszültség fokozására késztet. Életünk másik oldala a feloldódás, ellazulás megtanulás sokkal inkább háttérbe szorul. Ennek következménye egy túlfeszített, görcsös állapot, ami több életenergiát fogyaszt, gyors kimerüléshez vezet.
Az autogén tréning hatása abban áll, hogy leépíti, feloldja a feszültséget, először az izomzatban, majd a zsigeri szervek simaizomzatában és mindezek eredményeképpen csökken a belső nyugtalanság, feszültség, szorongás érzése. További lelki hatása, hogy egy nyomasztó, beszűkült lelki állapotból egy nyitott, problémákat távolabbról szemlélő állapotba kerülünk.
8-10 hét alatt elsajátítható módszer, amely során megtanuljuk ellazítani a vegetatív idegrendszerünket és elérünk egy nyugalmi fizikai állapotot amely magával hozza a lelki nyugalmat,lecsendesedést is.
A terápia célja, hogy a kliens képes legyen ellazítani a testét a stresszkeltő helyzetekben is, csökkentve a szorongását. Ezáltal hatékonyabban tud megküzdeni a feladataival és a stresszel.

Pár- és családterápia

A család egy dinamikusan változó rendszer, melyben a tagok oda-vissza hatnak egymásra. Minden történés a családon belül, hatással van az egyes tagokra. Az egyén viselkedése is jobban érthető ha azt családi összefüggéseiben vizsgáljuk.
A családi élet életciklusokban zajlik. Időnként meg kell újulnia ennek a rendszernek, reagálnia kell a külső és belső változásokra átrendeződnek a családtagok egymáshoz való viszonyai. Előfordul azonban, hogy a család nem tudja elfogadni ezt a változást és viselkedésbeli illetve testi tünetek formájában jelentkezik ez a működészavar.
A családterápia célja megszüntetni a tüneteket, létrehozni egyensúlyt a családban és megelőzni a tünetek generációkon való átöröklődését.

Gyerekterápia

Először az anya egyedül vagy az apával együtt jön el hozzám, megbeszéljük, mi a probléma, illetve megosztják velem a gyermekkel kapcsolatos egyéb információkat. Ezt követi a pszichodiagnosztikai szakasz, mely 4-5 alkalomból áll. Ezeken az üléseken a gyermek egyedül van jelen, de természetesen szükség esetén a szülő is bejöhet. Különböző tesztekből, rajzokból, a gyermek játékából, megfigyeléséből térképezem fel a gyermek személyiségét és problémáit. Végül a szülőknek történő visszajelzés után beszéljük meg a segítségnyújtás kereteit és módját.

© Frank Zsuzsanna 2019 Minden jog fenntartva!